AdSense

Remedii naturiste

  Hemoroizii pot fi combătuţi cu ajutorul unor leacuri naturiste, ingenios preparate.
  Pentru evitarea intervenţiilor chirurgicale asupra hemoroizilor, este bine să se modifice şi dieta zilnică, axându-se în special pe legume. Se recomandă piureul de castane şi miere de albine la micul dejun şi la cină. Se pot consuma şi seminţe de in – 1-2 linguriţe pe zi, alături de un consum sporit de apă.

Crema de galbenele este incredientul perfect pentru tratarea hemoroizilor externi. 
 Masajul zilnic utilizand crema de galbenele, in paralel cu ceaiul de galbenele pot aduce rezultate satisfacatoare pentru persoanele suferinde de hemoroizi.
 1. Rețetă cu untură Crema de gălbenele se face din petalele florii Calendula officinalis. Unguentele de gălbenele comercializate astăzi conțin 2 până la 5 procente de extract de gălbenele.
 Alifia de gălbenele se prepară simplu acasă.
 Ingrediente:
 • 4 pumni de flori (opţional cu tot cu tulpini şi frunze, bine tocate înainte)
 • o jumătate de kg de untură de porc pură, nesărată (unt sau margarină) Preparare – Se topeşte untura pe foc şi când e pe punctul de fierbere, se adaugă gălbenelele. – Se lasă să fiarbă 2 minute, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit până a doua zi. – Dimineaţă se pune din nou la topit şi se apoi se strecoară şi se depoziteată în cutii şi se închid ermetic.
 2. Rețetă Alifie de Glbenele la Rece  
Ingrediente: 
 • 2 mâini de gălbenele (flori, frunze, tulpini)
 • 1 kg de unt (sau margarină)
 • 50 g de ceară de albine.
 Mod de preparare: Se toacă mărunt plantele și se amestecă la un loc cu untul și ceara de albine, folosind o lingură de lemn. Se amestecă în continuu până când se face o masă onctuoasă de culoare maro. Se lasă apoi la macerat peste noapte. A doua zi, se pune crema la foc și se încălzește. Se strecoară printr-un tifon și se depozitează în cutii de plastic sau borcănele mici.
 3. Rețetă Alifie de Gălbenele cu Ulei de Măsline 
 Alifia de gălbenele se poate face și cu ulei de măsline în loc de unt sau untură de porc. Se pun 2 pumni de gălbenele într-un borcan cu ulei de măsline și se lasă la macerat vreme de 7 zile. Apoi se strecoară uleiul și se pune la încălzit cu o bucată de ceară curată. Acest amstec se toarnă în borcan și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se dă apoi la frigider pentru a se solidifica complet.
 Precauții : În orice caz, trebuie mai întâi testată reacţia alergică la acest produs. Înainte de utilizarea pe tot corpul, se recomandă un test simplu, care constă în aplicarea unguentului într-un punct mic al pielii de pe mână. După 8 ore se va observa dacă apar reacţii adverse. Reacțiile alergice la crema de gălbenele apar de obicei la persoanele alergice la plantele de familia margaretelor, cum este floarea-soarelui.  

 Ceară de albine pentru vindecarea completă a hemoroizilor.

  Se prepară un unguent dintr-o bucăţică de ceară de albine (cât un bob de mazăre mai mare), o lingură de miere curată, o lingură de ulei şi o bucăţică de frunză de aloe vera tânără, pisată.
  Se amestecă ingredientele şi se pun pe foc. Lichidul obţinut se toarnă în cutiuţe de plastic de la alte creme şi se lasă şa răcit.
  Se unge zona afectată cu această alifie, până la dispariţia completă a hemoroizilor.

  Alifie de coada-şoricelului 

  90 g de unt nesărat sau untură se pun la încălzit, se adaugă 15 g flori de coada-şoricelului proaspăt culese şi tăiate fin şi 15 g frunze de zmeur, tăiate fin. Se amestecă până se topeşte grăsimea şi se iau de pe foc. Se lasă 12 ore acoperite.
  În ziua următoare se reîncălzesc, se strecoară printr-o bucată de pânză şi se toarnă în borcane curate, păstrându-se în frigider.

  Unguent cu lumânărică și mușețel 

 Pentru prepararea unguentului, aveți nevoie de extractul fluid de lumânărică.
  Acesta se prepară din tinctura de lumânărică, pusă la fiert pe baie de aburi până scade la o cincime. De pildă, din 100 ml de tinctură trebuie să se obțină 20 ml de extract fluid moale.
  Această esență se pune pe foc mic cu o bază grasă de unt sau grăsime de porc sau de pasăre. Se poate folosi în loc și ulei solid de palmier.
  Se amestecă până când preparatul ajunge la punctul de fierbere, apoi se ia vasul de pe foc.  Se toarnă în recipiente de sticlă, pentru a se solidifica. 
 Se lasă să se răcească natural, apoi se păstrează la frigider. Se unge zona afectată în fiecare seară, sau de 2 ori pe zi.

 Supozitoare din cartofi

 Se recomandă introducerea în anus a unor bucăţi mici de cartofi cruzi. Supozitoarele se ţin o zi întreagă pentru efecte benefice.

 Catapalasme cu argilă şi varză

 Se amestecă o mână de argilă cu apă caldă. Pasta smântânoasă obţinută se aplică pe locul inflamat şi se lasă să acţioneze 2 ore.
 Cataplasmele cu argilă se aplică zilnic, sau o dată la 2-3 zile, în funcţie de gravitatea hemorizilor. Tratamentul se face 30 de zile cel mult.
 Se pot face şi cataplasme cu varză zdrobită, aplicate pe zona afectată zilnic, timp de 2 luni. 

Aplicaţii cu frunze de salcie

 Înainte de acest tratament, se spală bine zona anală şi se usucă. Se fac aplicaţii externe cu frunze de salcie verde pe zona afectată de hemoroizi externi.
 Se stă culcat pe burtă timp de 2 ore. După îndepărarea frunzelor, se spală locul cu apă rece. 
 Aplicaţiile cu salcie se pot face şi de 2-3 ori pe zi, maxim o săptămână.

 Băi de şezut cu pelin

 Se recomandă un amestec din 2 linguriţe de pelin, 2 linguriţe de tătăneasă şi 2 linguriţe de coajă de stejar, adăugat în 2-3 litri de apă fierbinte.
 Baia de şezut se face 20 de minute, o dată la 3 zile, timp de o lună, pentru calmarea şi reducerea hemoroizilor.

 Baia de şezut din coada soricelului 

100 g de coada-şoricelului (planta întreagă) se lasă la macerat în apă rece, timp de 12 ore, după care se încălzeşte până la fierbere şi se adaugă în apa de baie.

 Bai de sezut din Mărul lupului

 Planta este recomandată mai ales pentru hemoroizii externi. În acest scop, se prepară o infuzie din cinci linguri de plantă la doi litri de apă clocotită. Această infuzie se foloseşte pentru băi de şezut, făcute seara, înainte de a merge la culcare. Este indicat ca durata acestor băi să fie de aproximativ un sfert de oră.

 Baia de şezut din tătăneasa şi pelin 

 Sunt două plante recomandate frecvent în tratamentul hemoroizilor, datorită proprietăţilor astringente şi calmante.
 Plantele se pot folosi şi sub formă de ceai, însă sunt mai eficiente în băile de şezut.
 De asemenea, fitoterapeuţii le recomandă în combinaţie cu preparatele din coajă de stejar, deoarece aceasta are acţiune cicatrizantă. Câte două linguriţe din fiecare plantă se amestecă cu doi-trei litri de apă fierbinte. Baia de şezut ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute şi trebuie repetată o dată la trei zile, timp de o lună.

 Băi de aburi cu lapte şi ceapă

 Se pun la fiert 2 litri de lapte cu 4 cepe mari, cu tot cu coajă. Se toarnă laptele într-un vas de lut sau ceramică, şi se dă la cuptor un ceas, bine acoperit. Se scoate din cuptor şi toarna într-o oală acoperită cu o placa de lemn gaurita. Se stă deasupra, permiţând aburilor să acţioneze asupra hemoroizilor.
 Tratamentul se face din 3 în 3 zile. După baie se poate unge zona anală cu cremă de gălbenele sau arnică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu